Appeltaart

Simpel recept voor een appeltaart op basis van Jonagold appelen.Recept appeltaart:

  • Pak Mix voor appeltaart
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 8 Jonagold appels (of goudreinet)
  • 4 eetlepels suiker (50 gr.)
  • 2 theelepels kaneel

Nodig: Mixer met deeghaken, springvorm, 2 (beslag)kommen en een kwastje.
Voorbereiding: 15 minuten, baktijd: 65 minuten, rusttijd: 30 minuten.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C en plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Vet de springvorm in met boter.  Breek het ei en klop deze los. Roer in een beslagkom de roomboter met de mixer zacht, voeg daarbij de mix voor appeltaart en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed met de mixer tot een samenhangend geheel. Bekleed de ingevette springvorm met 3/4 van het het deeg gelijkmatig over de bodem en de zijkant.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes, voeg hierbij het suiker en de kaneel toe, vul de spingvorm met het appelmengsel en druk even aan.
Maak van het overgebleven deeg reepjes die je in een ruit op het appelmengsel legt. Smeer met een kwastje de reepjes in met het restant van het losgeklopte ei en zet het in de oven voor 60- 70 minuten.
Haal de appeltaart uit de oven en laat het eerst afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Variatie: voeg rozijnen of abrikozen toe.

Een gedachte over “Appeltaart”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.