Pasta met gehakt en groente

500 gr. gehakt
1 zak/ pak italiaanse roerbakgroente ca. 400 gr.
1 blik blokjes tomaat
peper en zout naar smaak
1 grote eetlepel italiaanse kruiden
olijfolie

Erbij: pasta naar keuze en geraspte kaas

Bereidingstijd 30 minuten
Benodigdheden: hapjespan, kookpan
Voor 4 personen

Zet de hapjespan op het vuur, doe een flinke sheut olijfolie in de pan en laat dit heet worden. Bak de gehakt rul in de hete olijfolie. Wanneer al het gehakt bruin is, voeg je de roerbakgroente toe en laat het geheel voor een paar minuten op hoog vuur doorbakken. Voeg het blik blokjes tomaat, peper en zout naar smaak en een grote eetlepel italiaanse kruiden toe en schep het geheel om. Zet het vuur laag en laat de saus voor 20 minuten doorgaren.
Ondertussen kook je de pasta volgens de instructie van de verpakking.
Serveer de pasta met de pastasaus en de gerapte kaas.

Hou je meer van beetgare groente dan kan je de bereidingstijd verkorten. Laat dan de saus voor maar 10-15 minuten doorgaren.
Vind je de saus nog te zuur? Voeg dan 2 theelepels suiker toe en laat dit oplossen in de saus.
Je kunt natuurlijk ook verse groente gebruiken zoals paprika, prei, ui, courgette, broccoli, peen. Maar het is wel lekker makkelijk om op zijn tijd een pakje of zakje te gebruiken!

Geef een reactie