Vispotje

Visfilet, makkelijk en gezond500 gram visfilet (bijvoorbeeld zalm, tilapia, panga)
Eventueel zeevruchten
3 grote aardappels in stukjes
1/2 winterwortel
1 klein prei
1 ui
6 verse tomaten ontveld
peper en zout
glas witte wijn (droog of fris, maar geen zoete)
glas water
1 visbouillontablet verkruimeld
scheut kookroom
olijfolie

Voor erbij: brood (ciabata, foccacia of stokbrood) en echte boter

Bereidingstijd 30 minuten
Benodigdheden: (soep)pan en een kleine kookpan
voor 4 personen

Eigenlijk kan je hier alle soorten visfilet voor gebruiken en ook in combinatie. Je kunt als extra ook zeevruchten (mosselen, garnalen, inktvis) meekoken.

Schil en snij de aardappels in grote stukken, schil de wortel en snijd deze in halve maantjes. Kook de aardappels en de wortel maximaal 10 minuten voor in een pan met kokend water en giet de aardappels en de wortel af.
Ondertussen de tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Zet de tomaten apart. Snij de ui in reepjes en de prei in halve maantjes, zet apart. Snij het visfilet in stukken van 4x 4 cm en zet deze ook apart.
Zet de (soep)pan op het vuur, doe een scheut olijfolie in de pan en laat deze heet worden. Fruit de ui en de prei een paar minuten en voeg de stukjes ontvelde tomaat, de voorgekookte aardapels en wortel toe en laat het nog voor een paar minuten doorfruiten. Voeg dan de stukjes visfilet met desgewenst de zeevruchten, een glas witte wijn, glas water en het verkruimeld bouillontablet toe. Zet het vuur laag en laat het geheel voor 10 minuten doorkoken.
Voeg op het laatst nog een scheut kookroom toe, schep het vispotje om en laat het nog even doorwarmen.
Bak het brood in een voorverwarmde oven af volgens de instructie van de verpakking.
Serveer het vispotje met het afgebakken brood en boter. Lekker met een glaasje ( van de overgebleven) witte wijn.
Tip: je kunt het vispotje nog verrijken met fijngesneden peterselie, strooi dan voor het serveren de fijngesneden peterselie over het vispotje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.