Lamscurry met yoghurt en tomaten

mager lamsvlees 500 gr.
2 grote uien fijngesneden
Griekse of turkse yoghurt 6 eetlepels
1 blik gepelde tomaten ca 400 gr.
1 tl. garam masala
1 tl. fijngesneden verse gember
1 tl. geperste verse knoflook
halve tl. chilipoeder
1,5 tl. komijnpoeder
zout naar smaak
2 laurierblaadjes
2 groene spaanse peper fijngesneden
1 glas water
2 eetlepels verse korianderblaadjes fijngesneden
2 theelepels suiker
olijfolie

Voor erbij: Naan of rijst (beide mag natuurlijk ook) en in reepjes gesneden komkommer.

Bereidingstijd: 60 minuten, inclusief voorbereiding
Benodigdheden: 1 grote wok (of hapjespan/ braadpan) met deksel
Voor 3-4 personen

Snijd het lamsvlees in blokjes van 2×2 cm. Doe in een kom de yoghurt, garam masala, gember, knoflook, chilipoeder, komijnpoeder en het zout samen en meng alles goed.
Verhit in de wok de olie en fruit de fijngesneden uien samen met de laurierblaadjes voor 3 minuten. Voeg het vlees en het yoghurtmengsel toe en roerbak het geheel voor 4 minuten. Doe 1 groene fijngesnden spaanse peper, 2 theelepels suiker en de gepelde tomaten uit blik erbij, schep alles goed om en roerbak dit nog eens voor 4 minuten. Schenk het glas water erbij, dek de pan af met de deksel, zet het vuur laag en laat de curry voor 40 minuten sudderen.
Ondertussen maak je de rijst of naan volgens de instructie van de verpakking.
Na 40 minuten voeg je de rest van de spaanse peper en de helft van de fijngesnden korianderblaadjes toe bij de curry. Roer de curry om tot deze is ingekookt, houd de deksel van de pan af. Haal de laurierbladeren uit de curry.
Serveer de curry op hete borden en garneer de curry met de overgebleven korianderblaadjes.

Over de kruiden:
Verse koriander is niet overal verkrijgbaar, koop dan gedroogde koriander. Voeg dan minstens 10 minuten voordat de curry klaar is, 2,5 theelepel gedroogde koriander bij de curry toe zodat de korianderpoeder voldoende smaak kan afgeven.
De verse gember kan je vervangen door gedroogde gember, gebruik dan een dubbele hoeveelheid, dus in dit geval 2 theelepels gemberpoeder.
Alle kruiden (vers en gedroogd) zijn (o.a.) te koop bij de toko.

Een gedachte over “Lamscurry met yoghurt en tomaten”

  1. Ga ik van het weekend proberen. Ik hou je op de hoogte over hoe het hier in de smaak gevallen is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.