Hangop met perzik en kletskop

1 bakje griekse yoghurt (500 gr.)
1 pakje slagroom
2 eetlepels suiker
1 groot blik halve perzikken op siroop
kletskopjes (koekjes)

Benodigdheden: 3 schalen, vergiet, theedoek (zonder wasmiddelgeur), mixer
Voorbereiding 2 uur, bereidingstijd 15 minuten
Voor 6 personen

Zet de vergiet in een schaal. Leg de theedoek in het vergiet en doe hierin de yoghurt. Laat de yoghurt voor 2 uur uitlekken. Na 2 uur hevel je de yoghurt over in een andere schaal. In de derde schaal klop je de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Voeg de stijfgeslagen slagroom toe bij de yoghurt en meng alles goed.
Snijd per persoon 1 halve perzik in stukjes en 1 kwart perzik ter garnering.
Per coupe leg je 1 halve perzik in stukjes onderop, hierboven op leg je een aantal eetlepels hangop. Garneer de hangop met een kwart perzik en een kletskop.

Een gedachte over “Hangop met perzik en kletskop”

  1. Makkelijk te maken en erg lekker.Viel vooral bij de kinderen goed in de smaak.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.