gehaktballetjes in rode saus

400 gr gehakt
paneermeel
1 ei
zout
gedroogde knoflookpoeder naar smaak
zoete paprikapoeder naar smaak
zwarte peper naar smaak
boter
1 blik gepelde tomaten
1 kleine winterwortel
3 stengels bleekselderij (groenteboer)
1 ui
2 groene paprika
olijfolie
witte peper
cayennepeper
1 theelepel suiker
zout
1 dl water

Bulgur voor erbij

Benodigdheden: een hapjespan, koekenpan, kookpan en een schaal
Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Snijd de bleekselderij in halve maantjes, de paprika en wortel in blokjes en de ui fijn en zet de groente apart.
Doe de gehakt in een schaal breek het ei boven de gehakt en voeg paneermeel, de knoflookpoeder, zout, peper en de zoete paprikapoeder toe en prak dit met een vork zodat alle kruiden, ei en paneermeel door het gehakt is gemengd. Draai hiervan kleine gehaktballetjes. Doe in de koekenpan een scheut olijfolie en boter en braad daarin de gehaktballetjes. Blijf ze omdraaien tot ze stevig aanvoelen.
De groente roerbakken we in de hapjespan. Zet hiervoor de pan met een scheut olijfolie op het vuur. Fruit eerst de fijngesneden uien in de hete olijfolie. Voeg daarna de paprika, wortel en bleekselderij toe en roerbak dit voor 5 minuten. Doe dan de gepelde tomaten toe en 1 dl water. Breng het geheel op smaak met witte peper, cayennepeper, suiker en zout en zet het vuur laag.
Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn voeg je deze voorzichtig toe bij de groentesaus en zet dit nog eens voor 15 minuten op laag vuur.
De bulgur maken we klaar door 4 dl bulger op 6 water in 15 minuten gaar te koken. Giet de bulger goed af en serveer op warme borden met de gehaktballetjes in rode saus.

Geef een reactie