Knoflookaardappeltjes uit de oven

Heerlijk en simpel aardappelgerecht uit de oven. Past goed bij biefstuk, entrecot, procureur en andere vleesgerechten. Ingrediƫnten
  • 5 vastkokende aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie
Bereiding Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes/dobbelstenen en kook deze ongeveer 10 minuten. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de aardappelblokjes over de ovenschaal. Snijd de knoflookteentjes door midden en steek deze tussen de aardappelblokjes. Bestrooi het geheel met peper en zout, naar smaak. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en plaats in de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappeltjes lichtbruin en gaar. Pak de knoflookteentjes er tussen uit voordat je ze serveert.

Geef een reactie