Mangochutney

Mangochutney
1 grote mango
6 eetlepels suiker
0,75 dl azijn
1 kaneelstokje
snufje zout
2 theelepels (25 gram) gemberwortel fijngesneden
2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
12 draaien van de chilipepermolen (o.a. te koop bij AH)

Benodigdheden: emaillepan
Bereidingstijd: 45-60 minuten en eventueel afkoeltijd
Voor 2 personen

Schil de mango en snijd de mango in stukken, let hierbij wel op de pit. Pel de knoflook en snijd het in zeer dunne plakken. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes. Doe alle ingredienten in de pan, breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat het voor 60 minuten zachtjes pruttelen. Haal het kaneelstokje uit de mangochutney en laat de chutney (licht) afkoelen voordat je het serveert.

Serveer de mangochutney bijvoorbeeld bij de procureur en de knoflookaardappels.
Een speciale verwijzing wil ik hierbij maken naar etenenzo.nl van Janneke Vreugdenhil, kookschrijver en o.a. werkzaam voor NRC Next.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.