Oranjecurry

1 grote ui
2 prei
2 grote oranje paprika’s
500 gram kippedijen
2 blik gepelde tomaten (van 400 gr per stuk)
5 eetlepels griekse yoghurt
1 kleine eetlepel suiker
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
zout naar smaak
versgemalen peper
olijfolie om in te bakken

Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden: een grote wok of hapjespan
Voor 4-6 personen

Snijd de ui in blokjes fijn, snijd de kip in kleinere stukken, snijd de prei in halve maantjes en de paprika in blokjes. Zet alles apart. Maak de blikken gepelde tomaten alvast open. En doe in een klein schaaltje de kruiden bij elkaar.
Verhit de olijfolie in de wok en bak eerst de stukjes kippendijen kort, zodat alle stukjes licht wit zijn. Voeg de ui toe en bak dit voor 2 minuten mee, voeg vervolgens de prei en de paprika toe en bak dit geheel nog voor 3 minuten. Voeg de kruiden toe en schep de groente en de kip om met de kruiden. Voeg de gepelde tomaten toe, 5 eetlepels yoghurt en een eetlepel suiker. Roer alles goed door, zet het vuur laag en laat de curry voor 45 minuten sudderen. Proef of de curry goed op smaak is, voeg anders nog wat peper en zout toe.

Lekker met naan of rijst
NB, de tomaten zijn geconcentreerd en daarom zurig, voeg daarom de suiker toe om deze overheersende smaak op te heffen.
Zout activeert de andere kruiden, een soort oppepper als het ware.
Kippedijen is roder dan kipfilet en heeft daarom een langere garing nodig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.