Zeer grote Chocoladeflik

Zeer grote Chocoladeflik met abrikozen en amandel

150 gram pure chocolade (reep)
10 gedroogde abrikozen
klein handje amandelschaafsel

Bereidingstijd: 5 minuten plus 2 uur voor het opstijven
Benodigdheden: schaal en kookpan, (bak)plaat met bakpapier
Voor 1-8 personen

Zet de kookpan met heet water op het vuur en zet hierop de schaal. Smelt de pure chocolade in de schaal au bain-marie. Snijd ondertussen de gedoogde abrikozen fijn en zet de amandelschaafsel klaar.
Leg op de bakplaat bakpapier, en stort de chocolade, zodra deze volkomen gemolten is, op het bakpapier. Smeer de gesmolten chocolade egaal uit tot een plakkaat, van ongeveer een halve centimeter dik. Strooi de fijngesneden abrikozen en het amandelschaafsel over de chocolade. Laat dit voor minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Breek de chocolade voorzichtig in stukken en serveer het bijvoorbeeld bij de koffie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.