‘Out of Africa’ gemarineerde kipfilet

2 dubbele kipfilet

Voor de marinade:
1 klein bosje bladpeterselie
1 rode ui
2 tenen knoflook
1,5 dl olijfolie
2 eetlepels rode- wijnazijn
1 theelepel zout
1 rode peper
scheut citroensap

Benodigdheden: grilpan, keukenmachine
Bereidingstijd:
Voor 4 personen

Snijd de kipfilet over de lengte in plakken. Snijd de rode ui in parten. Voeg voor de marinade de bladpeterselie, de partjes rode ui, de knoflook, olijfolie, rode- wijnazijn en het zout in de keukenmachine en hak dit tot een fijn mengsel.
Wrijf de lapjes kip in met de marinade en laat die voor 20 minuten in de kip trekken.
Vet de grillpan licht in met olijfolie, zet de pan op het vuur, laat heet worden en bak de kipfilet in de grillpan in 2 minuten per kant gaar.

Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade of tomatensaus
Dit recept is gebaseerd op het recept Afro-barbecuekip van Hassan M’Souli

Geef een reactie