Asperges met saus van boter, sinaasappel en tuinkers

500 gram asperges
1 sinaasappel(schil)
1 bakje tuinkers
100 gram echte boter
zout naar smaak
versgemalen witte peper

Benodigdheden: kookpan, sauspan en een rasp
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Schil de asperges van boven naar beneden met de dunschiller, en snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges in ruim water voor 12 tot 15 minuten.
Ondertussen de sinaasappel schoonboenen onder de kraan, de schil raspen van de gehele sinaasappel en de geraspte schil doen in een bakje. De bovenkant van het matje tuinkers knip je af. Snijd dit fijn en doe de fijngesneden tuinkers bij de sinaasappelschil. Voeg naar smaak de zout en versgemalen peper toe.
Verhit de boter op laag uur in de sauspan tot het volkomen gesmolten is. Voeg de sinaasappel en tuinkers toe en meng dit goed door de boter, laat het geheel kort op heel laag vuur staan.
Giet de asperges af, leg ze op een mooie serveerschaal en schenk over de asperges de botersaus.

Lekker bij een mooi stukje vlees of vis en aardappeltjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.