Kipfilet met ui, spek en champignons

4 kipfilets
1 ui
1 bakje spekreepjes
100 gram champignons
peper en zout
olijfolie om in te bakken

Benodigdheden: 2 koekenpannen
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 4 personen

Snijd de ui fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes, zet beide apart. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in de koekenpan en schroei hierin de kipfilet op hoog vuur aan beide kanten dicht, ongeveer 1 minuut per kant. Draai het vuur laag, bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10 minuten in de koekenpan goudbruin en gaar. Keer de kipfilets om na 5 minuten.
Verhit in de andere koekenpan een klein beetje olijfolie en bak hierin de spekreepjes voor 3 minuten, voeg daarna de ui en de champignons toe, zet het vuur lager en roerbak dit nog voor 5 minuten.
Serveer de kipfilet met de gebakken spekreepjes, ui en champignons.

Lekker met allerlei soorten groenten en gebakken aardappels of aardappels uit de oven.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.