Stokbroodje kip

1 stokbrood
200 gram kipfilet
8 plakken bacon
gemengde sla 3 handjes
1 kleine prei
2 eetlepels griekse yoghurt
1 eetlepel yoghurtmayonaise
versgemalen zwarte en witte peper
zout
olijfolie om in te bakken
bieslook ter garnering

Benodigdheden: een kleine koekenpan, schaaltje
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het stokbrood binnen 8 minuten af, laat het stokbrood licht afkoelen.
Ondertussen de kip in kleine stukken snijden en de prei in halve maantjes. Verhit olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kipfilet voor 3 minuten. Voeg de prei toe, strooi wat zout en peper over de kip en prei, schep om en roerbak dit geheel nog voor maximaal 5 minuten.
Meng in een bakje de yoghurt samen met de mayonaise, zout en redelijk veel versgemalen zwarte en witte peper.
Doe de gebakken kip en prei bij het yoghurt-mayonaisemengsel, zorg hierbij dat je de olijfolie achter laat in de pan. Meng de kip en prei door de saus en laat voor 10 minuten staan.
Snijd het stokbrood open en beleg deze met de sla en de plakken bacon, schep hierop het kip-preimengsel, strooi hierover het fijngesneden bieslook en serveer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.