Terrine van grapefruit en sinaasappel

3 blaadjes gelatine
2 rode grapefruit
2 handsinaasappelen
4 eetlepels suiker

(yoghurt)ijs voor erbij

Benodigdheden: snijdgerei, schaal, pan en een vorm
Bereidingstijd: 20 minuten plus 3 uur voor het opstijven
Voor 4 personen

Pel de grapefruits en de handsinaasappelen en snijd de partjes uit de vliezen. Vang het sap op en doe de sap in de pan, voeg de suiker toe en breng het geheel aan de kook. Leg de gelatine ondertussen een voor een in koud water en week de gelatine hierin voor 5 minuten. Knijp de blaadjes uit en voeg toe aan het kokende sap en roer goed door totdat de gelatine is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.
Doe de partjes sinaasappel en grapefruit in de vorm en schenk het mengsel erover heen. Zet de vorm in de koelkast en laat de terrine voor 3 uur opstijven.
Serveer de terrine met ijs.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.