Salade met gebakken druiven en amandelen

De druiven worden door het bakken lekker zoet van smaak. Je kunt witte of blauwe druiven gebruiken.

1 zakje jonge bladsla
1 bak pitloze druiven (500 g)
1 zakje geschaafde amandelen (45 g)
100 g oude Goudse kaas (stukje)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels walnootolie
2 eetlepels ciderazijn
zout naar smaak
(versgemalen) peper
olijfolie om in te bakken

Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden: schaal, koekenpan en glas
Voor 4 personen

Sla wassen, droogmaken en in de schaal leggen. In een droge koekenpan de amandelen goudbruin roosteren, schep ze uit de koekenpan en leg ze apart. De korstjes van de kaas snijden, deze vervolgens in dunne reepjes snijden en doe de kaas ook in de schaal. Meng voor de dressing de mosterd, olijfolie, walnootolie, azijn, zout en peper. Haal de druiven van de tros, was ze en maak ze daarna droog. Verhit in de koekenpan de olijfolie en bak hierin de druiven voor ongeveer 1 minuut. De druiven bij de salade doen, de dressing erover heen schenken en schep de salade goed om. Garneer de salade met de amandelen en serveer.
Deze salade is met brood lekker als lunch maar je kunt hem ook als bijgerecht serveren.

Geef een reactie