Varkensfilet in het groen

250 gram peultjes
100 gram sperziebonen
250 gram spinazie
4 varkensfiletlappen
Olijfolie om in te bakken
Voor de marinade:
1 grote teen of 2 kleine knoflook uitgeperst
3 eetlepel sojasaus
1 theelepel allesbinder
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel gember
halve theelepel chilipoeder

Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: 1 kookpan en 2 hapjespannen
Voor 4 personen

Maak de peultjes en de sperziebonen schoon en kook beide groenten voor 10 minuten in ruim water, giet daarna af.
Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Halveer de varkensfilet in de lengte en snijd ze vervolgens overlangs in reepjes van 1 cm. Meng voor de marinade alle ingredienten en marineer hierin de filetreepjes voor 15 minuten.

Verhit in beide hapjespannen olijfolie. Bak in de ene pan de filetreepjes met de marinade voor 5 minuten. Roerbak in de andere pan de spinazie samen met de sperziebonen en de peultjes. Voeg de groente na 5 minuten bij de filetreepjes, schep alles goed om en serveer.

Geef een reactie