Clubsandwich met varkensfiletlapjes

400 gram varkensfiletlapjes
12 sneetjes casinobrood (of ander witbrood)
80 gram gemengde sla
100 gram ijsbergsla
8 eetlepels whiskeysaus (of mayonaise met een beetje ketchup gemengd)
2 avocado’s
1/4 komkommer
2 tomaten
frambozendressing (2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel frambonzenazijn)
peper en zout naar smaak

700 gram verse franse frites (voor erbij)
zonnebloemolie om in te frituren (of gebruik een frituurpan)

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Schenk de zonnebloemolie in een grote pan en verhit de olie tot gloeiendheet. Doe de franse frites in de olie en bak deze af in 15 minuten.
Schil en halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in dunne lange plakjes. Rooster de boterhammen goudbruin, meng beide sla en snijd de komkommer en tomaat in dunne plakken.
Bestrooi de filetlapjes aan beide kanten met wat zout en peper. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en boter en bak hierin de filetlapjes binnen 4- 6 minuten gaar. Snijd daarna het vlees in dunne reepjes.
Smeer de geroosterde boterhammen aan één kant in met een beetje cocktailsaus. Beleg daarna vier boterhammen met plakjes avocado, 2 dungesneden plakken tomaat en komkommer, de helft van de varkensfiletreepjes en nog een beetje cocktailsaus. Beleg vier andere boterhammen met sla, plakjes avocado en de rest van het vlees. Bestrooi alle boterhammen met peper. Leg de boterhammen met sla op de boterhammen met avocado en vlees. leg hierop de andere boterhammen met de besmeerde kant naar beneden. Snijd de clubsandwich eventueel diagonaal doormidden en leg op elk bord de sandwich twee helften met een prikker. Snijd de komkommer en tomaat in vieren en meng dit met de overige sla, avocado en de frambozendressing. Schep de salade samen met de frites op de borden en serveer.

Geef een reactie