Hollandse haringsalade

2 haringen 1 zure appel (Granny smith) 1 klein potje gekookte bietjes 3 of 4 koude gekookte aardappelen augurken naar smaak zilveruitjes naar smaak 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel witte wijnazijn peper en zout naar smaak toef mayonaise 1 ei. Bereidingstijd: 50 minuten, inclusief wachttijd Voor 2-4 personen Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 2 cm dik. Kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze goed afkoelen. Kook het ei voor 10 minuten en laat dit ook afkoelen. Snijd de haringen in fijne reepjes. Schil de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de augurken en de zilveruitjes fijn en meng dit met de wijnazijn, olijfolie, zout en peper tot een saus. Voeg de haringen en de aardappelschijfjes toe en schik het op een schaal. Snijd de ei in plakken en garneer de salade met een toef mayonaise en de plakken gekookt ei. Serveer de salade met geroosterde boterhammen.

Geef een reactie