Kipcurry

4 grote kipfilets in blokjes gesneden 5 eetlepels griekse yoghurt 4 eetlepels Patak's currypasta tikka masala medium 3 tenen knoflook sap van 1 citroen een stukje van 5 cm verse gember 2 uien gesnipperd 1 blikje tomatenpuree 3 eetlepels geschaafde amandelen suiker naar smaak (ongeveer 2 eetlepels) 3 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken 2 eetlepels fijngesneden verse koriander Bereidingstijd: 50 minuten Voor 4-5 personen Voorbereding: schil en rasp de gember en zet apart in een schaaltje. Snijd de ui fijn en de kip in blokjes en zet beide apart. Pers de citroen uit. Marineren: meng in een diepe schaal de yoghurt, currypasta, 2 uitgeperste knoflooktenen, de helft van de gember, het citroensap en de kip en laat dit 15 minuten op elkaar inwerken. Verhit in een wok de olie en fruit hierin eerst de fijngesneden ui voor 5 minuten, voeg daarna 1 uitgeperste knoflookteen, de resterende gember en de tomatenpuree toe en bak het gehaal nog voor 2 minuten. Voeg de kip samen met de marinade toe en schenk 250 ml kokend water erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de geschaafde amandelen toe. Bak het geheel eerst op hoog vuur aan en zet vervolgens het vuur lager. Laat de curry voor ongeveer 25 minuten pruttelen totdat de kip gaar is. Proef zo af en toe en breng desgewenst verder op smaak met suiker. Voeg op het laatst fijngesneden verse koriander toe. Lekker met rijst.

Geef een reactie