Zalmtartaar met avocado en witte druiven

200 gram zalmsnippers
1 rijpe avocado
12 ontpitte witte druiven
sap van 1 limoen
peper en zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie

Bereidingstijd: 5 minuten plus wachttijd 20 minuten
Voor 2 personen met brood als lunch of hoofdgerecht op een zomerse avond
Voor 4 personen als voorgerecht

Extra nodig: kook/ serveerring van 8 cm doorsnede

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd de witte druiven in vieren en meng dit met de stukjes avocado, de zalmsnippers, de olijfolie, limoensap en de peper en zout. Pak twee (of vier) bordjes en leg hierop de kookring. Vul de kookring met het zalmmengsel en druk goed aan. Verwijder de ring en zet de tartaartjes voor 20 minuten in de koelkast alvorens te serveren. Lekker met brood en/of kruidenroomkaas.

Geef een reactie