Zalmtartaar met avocado en witte druiven

200 gram zalmsnippers 1 rijpe avocado 12 ontpitte witte druiven sap van 1 limoen peper en zout naar smaak 1 eetlepel olijfolie Bereidingstijd: 5 minuten plus wachttijd 20 minuten Voor 2 personen met brood als lunch of hoofdgerecht op een zomerse avond Voor 4 personen als voorgerecht Extra nodig: kook/ serveerring van 8 cm doorsnede Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd de witte druiven in vieren en meng dit met de stukjes avocado, de zalmsnippers, de olijfolie, limoensap en de peper en zout. Pak twee (of vier) bordjes en leg hierop de kookring. Vul de kookring met het zalmmengsel en druk goed aan. Verwijder de ring en zet de tartaartjes voor 20 minuten in de koelkast alvorens te serveren. Lekker met brood en/of kruidenroomkaas.

Geef een reactie