Aardappelsalade

500 gram vastkokende aardappels
10 middelgrote augurken
24 zilver uitjes
3 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel mayonaise
1 pakje spekreepjes
2 eetlepels verse bieslook en een beetje ter garnering
peper en zout naar smaak
1 theelepel cayennepeper

Bereidingstijd: 60 minuten, inclusief afkoelen
voor 4 personen als bijgerecht

Schil en was de aardappels en snijd ze daarna in plakjes. Kook de plakjes aardappels totdat ze gaar zijn (hooguit 15 minuten), giet het water af en laat de aardappels afkoelen.
Bak in een droge koekenpan de spekreepjes naar wens voor 5 tot 10 minuten (medium gebakken of uitgebakken). Schep ze daarna uit de koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de augurken in plakjes en halveer de zilveruitjes. Snijd verse bieslook in stukjes en meng hiervan 2 eetlepels met de creme fraiche en mayonaise. Doe hierbij de cayennepeper, peper en zout.
Voeg bij de afgekoelde aardappels de plakjes augurk, partjes zilverui en het creme-fraiche-mengsel toe en schep alles goed om.
Garneer de salade met de gebakken spekreepjes en de resterende bieslook.

Geef een reactie