Komkommertijd

Het is komkommertijd, niet alleen in de kranten of op televisie maar ook even op dit weblog. De laatste tijd vaak in de aanbieding en heerlijk op warme zomerse dagen, maar wat weten we er eigenlijk van?

Weetjes:

  • Komkommer is een vrucht, ook al wordt het als groente beschouwd.
  • Deze vrucht wordt al meer dan 3000 jaar gekweekt.
  • Ze hoort tot dezelfde familie als de meloen en tot hetzelfde geslacht als de courgette.
  • Door de teelt in verwarmde kassen is de komkommer tegenwoordig het gehele jaar verkrijgbaar.
  • De meeste komkommers die wij eten zijn tussen 35 en 39 cm lang en 5 cm in diameter en hebben een gewicht van 350 tot 450 gram.
  • Bewaren doe je buiten de koelkast want bij een temperatuur tussen de 10 en 15 graden blijven ze het best.

Komkommer kan je koud eten maar ook verwerkt in warme gerechten is ze lekker. Op het moment staan er al een paar recepten op dit weblog, zoals de komkommersalade met paprika, komkommerraita en een pastasalade. Hier zal het vast niet bij blijven!

Geef een reactie