Pittige viscurry

1 winterwortel 2 eetlepels arachideolie 2 uien 2 teentjes knoflook 3 cm gemberwortel 2 rode paprika 700 gram pangafilet (of ander witvis) 1 blikje tomatenpuree 200 ml volle yoghurt 1 theelepel chilipoeder 2 theelepels Chinese 5-spices 1 theelepel komijnpoeder peper en zout naar smaak 4 el korianderblad, grof geknipt Bereidingstijd: 35-40 minuten Voor 4 personen Schil de winterwortel en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Was de paprika, halveer deze, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika daarna in blokjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze in flinterdunne plakjes. Laat de bevroren vis ontdooien en snijd deze daarna in de lengte halverwege en daarna in blokjes van 2 cm breed. Schil de gember en snijd deze in hele kleine blokjes. Verhit de olie in de wok en fruit de ui met de knoflook, de gember en de tomatenpuree voor 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de kruiden, de wortel, de paprika en de yoghurt toe en breng alles al roerende aan de kook en laat voor 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de vis toe en laat alles in 10 minuten verder gaar stoven. Bestrooi het gerecht met de koriander. Lekker met witte rijst of naan.

Geef een reactie