Gefrituurde schapentestikels

150 gram schapentestikels in plakken van 1 cm dik*
zout en witte peper naar smaak
2 theelepels witte-wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel tijmblaadjes
1 ui, in ringen
bloem, gemengd met wat peper en zout
1 ei, losgeroerd
paneermeel
zonnebloemolie
partjes citroen of dipsaus naar keuze

Voor 2 personen

Snijd de ui in ringen. Meng zout, peper, azijn, olie, tijm en de ui in een diep bord. Leg de plakken testikel erin en laat ze 1 uur marineren. Haal ze eruit en dep ze droog.

Bestuif de plakken met gekruide bloem en schud ze af. Haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door paneermeel. Verhit een bodempje (1.5 cm) olie in een zware koekenpan boven matig tot hoog vuur en frituur de plakken hierin tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

* Als je geen ontvliesde testikels hebt: doop de testikels eerst in kokendheet water en vervolgens in ijskoud water. Laat ze 2 uur weken. Verwijder het omringende vlies. Snijd ze in plakken van 1 cm dik.

Geef een reactie