Groene salade

Hollandse kropsla
1 middelgrote ui
halve komkommer
1 groene paprika
100 gram kappertjes
2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ciderazijn
sap van een halve limoen
1 koffielepel honing
zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 4 personen

Scheur de bladeren van de kropsla, verwijder de harde stronken en nerven, was de sla en slinger hem droog in de slacentrifuge. Doe de sla in een grote kom. Pel de ui en snijd hem in fijne snippers. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes van ca. 1,5 cm. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika en snijd hem in kleine stukjes. Voeg de ui, komkommer, paprika, kappertjes en de fijngehakte peterselie toe aan de sla.
Meng alle ingrediƫnten voor de dressing goed. Schenk de dressing over de salade, hussel alles goed om en serveer direct.

Geef een reactie