Bramenmousse

1 blaadje gelatine
125 gram bramen (2-3 achterhouden voor de garnering)
3 eetlepels suiker
kaneel
2 dl slagroom

Bereidingstijd: 30 minuten (plus afkoelen) en 4 uur wachttijd
Voor 2-3 personen

Week in ruim koud water de gelatine voor 5 minuten. Intussen de bramen pureren en daarna verwarmen met 0,5 dl water. Voeg de suiker toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het bramenmengsel. Laat de gelatine en de suiker oplossen in de bramenpuree. Roer een snufje kaneel erdoor en laat het geheel goed afkoelen.

Klop de slagroom stijf en spatel dit door de puree. Verdeel de mousse over de serveerglazen en strijk de mousse glad. Laat de mousse in ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer elke coupe met een braam en bestrooi de coupes met een snufje kaneel.

Geef een reactie