Duif in sjalottensaus

350 gram duivenfilet
blokje boter
6 sjalotten
1 koffielepel gedroogde tijm
1 laurierblad
1/2 theelepel cayennepeper
zout en peper naar smaak
0,5 fles donker bier (bijvoorbeeld De Koninck Amber)
2 eetlepels crème fraîche
aluminiumfolie

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 2 personen

Haal de duif 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Snijd de sjalotten fijn.
Verhit een blokje boter in een hapjespan. Schroei de duiven in de hete boter rondom dicht. Voeg de fijngesneden sjalot toe samen met de kruiden en het bier. Doe de deksel op de pan en laat het geheel afgedekt voor 20 minuten sudderen.
Haal de duif uit de saus, leg op een bord en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Bind de duivensaus ondertussen met de crème fraîche.
Verdeel de duif over twee warme borden en schep de saus over de duif.
Lekker met Vlaamse frieten of aardappelpuree.

Geef een reactie