Stoofpot met courgette en kip

4 grote tomaten 800 gram courgette 2 rode peper stukje gemberwortel 2 rode uien 4 teentjes knoflook 1 eetlepel honing peper en zout naar smaak 2 eetlepels olie 500 gram kipfilet 1 theelepel komijnpoeder 200 ml kokosmelk 3 takjes peterselie Bereidingstijd: 50 minuten Voor 4 personen Ontvel de tomaten en snijd ze daarna in stukken. Snijd de ui en de kipfilet in kleine stukjes en snijd de courgette in blokjes. Schil de gember en snijd deze in dunne reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes. Verhit in een braadpan olie en braad in de hete olie de kipfilet aan. Voeg de ui toe en pers de knoflook boven de pan uit. Roerbak het geheel door totdat de ui glazig ziet. Voeg dan de overige groenten en de kruiden toe, de honing en kokosmelk als laatste. Doe een deksel op de pan en laat het geheel stoven totdat de courgettes en kip gaar zijn. Schep de stoofpot over in een schaal en bestrooi met de peterselie. lekker met pita broodjes, naan, Turks brood of rijst.

Geef een reactie