Tajine van kipfilet met olijven

Je kunt dit gerecht maken in de Tajine of in een braadpan. 500 gram kipfilet 3 eetlepels olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 uitgeperst teentje knoflook 3 dl. kippenbouillon 2 eetlepels citroensap 300 gram fijngesneden verse tomaten 1 theelepel kurkuma (koenjit geelwortel) 2 theelepels ras el hanout (gedroogd kruidenpoeder, te krijgen bij de Marokkaanse/ Turkse supermarkt) versgemalen zwarte peper zout naar smaak 1 eetlepel maizena 100 gram groene olijven Bereidingstijd: 50 minuten Voor 4 personen Snijd de kipfilet in grove blokken en braad de kipfilet aan alle zijden goudbruin en krokant in de olijfolie. Schep het vlees uit de pan. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan in het braadvet van de kip. Voeg de bouillon, citroensap, tomaatstukjes, kurkuma, ras el hanout, peper en zout toe en breng dit alles al roerende aan de kook. Schep dan de stukken kip er weer bij en breng het weer aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het op matig vuur in ca. 30 minuten gaar stoven. Meng de maizena met een scheutje water en roer dit door de saus. Voeg de olijven toe en blijf roeren tot de saus is gebonden. Serveer met couscous.

Geef een reactie