Taco’s met gehaktvulling en avocadosaus

Deze taco’s vallen verrassend licht, je kunt er nog geraspte kaas bij geven om de vulling wat machtiger te maken.

Voor de taco’s:
500 gram rundergehakt
2 gele paprika
2 uien
2 grote vleestomaten
2 rode Spaanse pepers
1 theelepel paprikapoeder
1 teentje knoflook
peper en zout naar smaak
1 doosje tacoschelpen (12 stuks)
3 eetlepels olijfolie

Voor de saus:
2 avocado
4 eetlepels crème fraîche
peper en zout naar smaak
eventueel 1 teentje knoflook

Voor erbij:
zakje ijsbergsla met tuinkruiden

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 3-4 personen

Verwarm de oven voor op 125 graden.
Was de paprika, halveer, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de ui en snijd deze fijn. Halveer de Spaanse peper over de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Ontvel de tomaten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de fijngesneden ui en paprikablokjes toe en roerbak dit mee voor een aantal minuten. Voeg daarna de blokjes tomaat, de Spaanse peper, knoflook en paprikapoeder toe, schep alles goed om en zet het vuur lager. Laat de gehakt 15 tot 20 minuten doorgaren.
Bak de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af in de voorverwarmde oven.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe het vruchtvlees in een maatbeker en voeg de crème fraîche toe samen met de peper en zout en een teentje knoflook. Pureer met een staafmixer tot een saus.

Vul per persoon 3 taco’s met de gehaktvulling. Geef hierbij een schaaltje met de avocadosaus en een schaaltje met ijsbergsla. Eetsmakelijk.

Geef een reactie