Gewokte rijst met rosbief

rijst voor 4 personen (zie verpakking) 1/2 winterwortel 200 gram peultjes 1 bosje lente-uitjes 2 eetlepel olie 1 klein bosje koriander 6 eetlepels chilisaus 6 eetlepels teriyakisaus 200 gram rosbief (dikkere plakken, vraag aan de slager) zout naar smaak Bereidingstijd: 25 minuten Voor 4 personen Breng 1 liter water met wat zout in een pan aan de kook. En bereid de rijst volgens de verpakking. Ondertussen de groenten schoonmaken. Schil en halveer de wortel over de lengte en snijd de wortel daarna in zeer dunne plakken. Snijd de lente-uitjes in ringen. Was en droog de koriander en pluk de blaadjes van de koriander. Zet apart tot later gebruik. Verhit de olie in een wok en rooster de rijst in de hete olie voor 2-3 minuten. Voeg de groenten toe en bak alles al roerend 5 minuten. Roer de korianderblaadjes, de chili- en teriyakisaus door de rijst. Verdeel de rijst over vier borden. Scheur de rosbief in stukjes en verdeel de rosbief over de borden met rijst.

Een gedachte over “Gewokte rijst met rosbief”

Geef een reactie