Couscous met gehakt en groenten

500 gram rundergehakt
2 rode puntpaprika
500 gram tomaten
2 uien
1 blikje kikkererwten
1 kleine winterwortel
1/2 bosje platte peterselie
2 koffielepels ras el hanout (marokkaanse supermarkt of toko)
1 theelepel komijnpoeder
peper naar smaak
1 koffielepel lichte basterdsuiker
360 gram couscous, reken zo’n 90 gram p.p.
2 eetlepels olijfolie
2 dl water

Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 4 personen

Ontvel de tomaten en snijd ze daarna in stukken. Was de puntpaprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, halveer ze nog eens in de lengte en snijd ze daarna overlangs in dunne reepjes. Pel de ui en snipper fijn. Schil de winterwortel en snijd deze in halve maantjes. Was de peterselie, schud goed uit en snijd de blaadjes fijn.

Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak het gehakt in de hete olijfolie rul. Voeg de fijngesneden ui toe en bak kort mee. Voeg daarna de paprika en wortel toe en bak dit mee voor 5 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes, kikkererwten, kruiden, suiker en 2 dl water toe. Laat de saus op middelmatig tot laag vuur in 15- 20 minuten verder garen.
Maak ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Serveer de couscous samen met de saus, gegarneerd met de fijngehakte peterselie.

Geef een reactie