Perenchutney

1 kilo peren (bv. Triomphe de Vienne)
1 citroen
150 gram bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel zout
200 ml lichte ciderazijn
1 ui
3 theelepels gemberpoeder
1,5 theelepel kaneelpoeder
0,5 tot 1 theelepel cayennepeper (naar smaak)
1 theelepel kruidnagelpoeder

Bereidingstijd: 1,5 uur
Voor 2 middelgrote jampotten

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in grote stukken. Pers de citroen uit. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe alle ingrediƫnten in de pan en laat het geheel ruim een uur zachtjes koken, roer regelmatig om.
Doe de kokende chutney in klaarstaande, schone jampotten en sluit onmiddellijk af.

Serveren bij roodschimmel kaasjes, oosterse gerechten of met notenbrood en geitenkaas.

Geef een reactie