Broccolitaart

7 plakken bladerdeeg
3 eetlepels paneermeel
scheutje olie
300- 400 gram broccoli
2 eieren
versgemalen peper naar smaak
4 eetlepels slagroom
12 sprietjes verse bieslook
150 gram cashewnoten
250 gram Camembert

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in met olie. Bedek de bodem en de wanden met het bladerdeeg en strooi er een klein laagje paneermeel overheen.
Maak de broccoli schoon, en snijd de roosjes in kleinere stukken. Kook de roosjes voor in circa 5 minuten. Spoel de broccoli daarna af onder koud water en laat ze uit lekken.
Klop de eieren los in een kommetje en klop daarna de slagroom en een snufje zout en peper hier doorheen. Snipper de bieslook boven de kom en roer het door het mengsel.
Hak de cashewnoten in grove stukken en snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de noten, de kaas en de broccoli over de taartvorm en schenk het slagroom-eimengsel erover. Bak de taart in ongeveer 35 tot 40 minuten af in de oven.

Geef een reactie