Curry van kalkoen met bloemkool en paprika

1 bloemkool 2 rode paprika 400- 500 gram kalkoenfilet 3 eetlepels olie 1 blikje tomatenpuree 4 dl volle yoghurt 2 theelepels komijnpoeder 1 theelepel gemalen gemberpoeder 2 theelepels garam masala (toko) 3 koffielepels lichte basterdsuiker zout naar smaak 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 1 rijpe mango 1 zakje amandelschaafsel (45 g) Bereidingstijd: 30 minuten Voor 4 personen Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes en snijd de kalkoen ook in blokjes. Verhit in een grote braadpan 3 eetlepels olie en bak hierin de kalkoen in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak voor 30 seconden. Schep de bloemkool en paprika door de kalkoen en bak dit voor 5 min. mee. Schenk de yoghurt erbij en voeg de suiker toe en laat het geheel 15 min. op middelmatig vuur sudderen. Intussen naanbrood volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Schil de mango en snijd in schijven. Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 1 minuut goudbruin. Schep de curry in vier grote kommen garneer met de amandelen en serveer met naan en mango.

Geef een reactie