Penne met spruitjes, kaas en tomatensaus

150 gram volkoren penne 250 gram spruitjes 2 rode uien 2 el olijfolie 1 teen knoflook 4 tomaten 1/2 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden zout en peper naar smaak 1 dl water 100 g geraspte kaas Bereidingstijd: 15 minuten voor 2 personen Snijd de uien in reepjes. Was de spruitjes en zet klaar in een schaaltje. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en roerbak de ui in de hete olie voor 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, 1 uitgeperste teen knoflook, zwarte peper, zout en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak het geheel gedurende 3 minuten, voeg daarna het water toe en zet het vuur laag. Ondertussen de pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 minuten de spruitjes toe, laat het water weer koken en kook de pasta en de spruitjes nog voor 8 minuten. Verdeel de penne met spruitjes over 2 borden. Schep de tomatensaus erover en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas.

Geef een reactie