Spruitjes curry met aardappel

4 eetlepels olie 2 uien 1 teen knoflook 1 stukje verse gember ca. 2-3 cm lang 500 gram spruitjes 600 gram aardappels in partjes 1 theelepel komijnpoeder 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel mosterdzaad 1/2 theelepel kurkuma 1 theelepel chilivlokken of poeder 1 dl water Bereidingstijd: 30 minuten Voor 4 personen Schil de aardappels en snijd in plakken. Kook de aardappels voor in kokend water gedurende 5 minuten. Snipper de ui, knoflook en gember. Meng de kruiden en roer hierdoor 1 eetlepel water, zodat je een pasta krijgt. Verhit in een hapjespan (met deksel) de olie en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg de gember en knoflook toe en bak dit gedurende twee minuten op middelmatig vuur mee. Roer de pasta er door en bak dit al roerende mee, zodat de geuren flink los komen. Voeg een kopje water toe en laat het mengsel even flink doorkoken. Voeg de spruiten en de voorgekookte plakjes aardappel toe en laat het een paar minuten doorkoken. Doe de deksel op de pan en zet het vuur zacht. Laat het in ongveer 15 minuten verder stoven.

Een gedachte over “Spruitjes curry met aardappel”

  1. Lekkere curry. Ik heb wel van alle kruiden een grotere hoeveelheid gepakt voor extra smaak. Ook lekker met kip overigens.

Geef een reactie