Pizza met gerookte zalm en sla

2 verse steenoven pizzabodems (AH)
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels goede olijfolie
1 eetlepel provencaalse kruiden
1 ui
50 gram jonge bladsla (mix van rucola, lollo rosso, eikenbladsla)
100 gram gerookte zalm (vervang eventueel door een goede rauwe ham)
6 cocktailtomaten

Bereidingdtijd: 20 minuten
Voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de tomatenpuree met de provencaalse kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Strijk de puree over de pizzabodems. Pel de ui en snijd ze in fijne ringen. Verdeel de ui over de pizza en bak de pizza in cica 10 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de zalm in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met de zalm, de jonge bladsla en 2 eetlepels olijfolie.
Haal de pizza uit de oven en laat circa 3 minuten afkoelen. Verdeel de salade erover.

Geef een reactie