Gehaktschotel met spitskool en rode paprika

500 gram mager rundergehakt
3 rode paprika’s
1 spitskool
2 koffielepels milde kerriepoeder
1 koffielepel komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie

Bereidngstijd: 20 tot 25 minuten
Voor 4 personen

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. Snijd de onderkant van de spitskool en gooi deze weg. Snijd de spitkool in fijne reepjes.
Verhit in een grote wok met anti-aanbaklaag 3 eetlepels olijfolie. Rul het gehakt bruin in de hete olijfolie en voeg daarna de stukjes paprika toe en een gedeelte van de spitskool. Voeg daarna beetje voor beetje alle spitskool toe, schep daarbij de groente regelmatig om. Voeg daarna de kruiden toe en schep dit goed door het gehakt-groentemengsel. Roerbak het geheel gedurende 10 minuten.
Serveer de gehaktschotel met gebakken aardappels en mayonaise.

Geef een reactie