Chocolade fudgecake

Gidleigh Park in het Britse Dartmoor (Devon) is al tien jaar de trotse bezitter van twee Michelin-sterren. Het restaurant, dat wordt aangevoerd door chef Michael Caines, staat bekend om zijn innovatieve Europese keuken. Ingrediënten  voor 12 punten 225 g pure chocolade 225 + 130 g ongezouten boter 345 + 170 g basterdsuiker 6 eieren, gesplitst 120 g fijngemalen amandelen 145 g witte broodkruimels 30 g bloem Merg van 2 vanillestokjes 85 g cacaopoeder 225 g poedersuiker Extra nodig Keukenmachine Springvorm (ø 26 cm), met bakpapier bekleed en ingevet Bereiding 1/ Verwarm de oven voor op 160º C. Smelt de chocolade au bain marie in een kom die boven een pan met kokend water hangt. De bodem van de kom mag het kokende water niet raken. 2/ Mix in een keukenmachine 225 g boter met 345 g basterdsuiker romig en wit. Voeg al draaiende de eierdooiers één voor één toe en daarna de gemalen amandel. 3/ Doe het geheel over in een kom en spatel de chocolade erdoor, daarna de broodkruimels en de bloem. 4/ Sla in een aparte kom de eiwitten met een mespunt zout tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel en doe dit over in de springvorm. Bak in 1 uur gaar. 5/ Doe de cacaopoeder en het poedersuiker in een mengkom. 6/ Verwarm 130 g boter met 170 g basterdsuiker en 6 el water tot alles is opgelost. Roer dit door het droge mengsel in de kom en mix het vervolgens tot er een dik en enigszins vloeibaar mengsel ontstaat. Voeg hier het merg van de vanillestokjes aan toe. Schep dit over de (afgekoelde) chocoladetaart. Zorg ervoor dat de hele bovenkant wordt bedekt en laat afkoelen. Wijnsuggestie: Pedro Ximenez Gran Réserva 1982, Bodegas Toro Albalá, Cordoba, Spanje Dit recept is afkomstig uit Topkoks voor thuiskoks deel IV

Geef een reactie