Kip uit de oven met olijven en kappertjes

De keuken van Tetsuya’s restaurant in Sydney is uniek. Wakuda combineert er de Japanse filosofie van een natuurlijke, seizoensgebonden smaak met de klassieke Franse techniek en de meest verse ingrediënten. Hij behoort daarmee tot een selecte groep topkoks die talloze andere collega’s over de hele wereld weet te inspireren.

Ingrediënten voor 4 personen
4 halve kippen
+/- 250 ml droge witte wijn
2 el zoute kappertjes, gespoeld
20 zwarte olijven
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 el verse oregano, gesneden
100 ml olijfolie
1 el verse peterselie, fijngesneden

Extra nodig
Grote ovenschaal

Bereiding
1/ Verwarm de oven voor op 200 °C.
2/ Leg de kiphelften met de huid naar de boven in de ovenschaal, breng met zout en peper op smaak. Schenk de wijn erbij tot de vloeistof halverwege de kip komt.
3/ Voeg de kappertjes, olijven, knoflook en oregano toe, druppel de olie erover en bak de kip in +/-45 min. gaar.
4/ Serveer de kip met een beetje kookvocht en bestrooi met peterselie.

Wijnsuggestie
Tyrrell’s Hunter Semillion 2002 of een Curly Flat Pinot Noir, Macedon Ranges, VIC Australia

Dit recept is afkomstig uit Topkoks voor thuiskoks deel IV

Geef een reactie