Maaltijdsoep met broccoli en wortel

Serveer dit met geroosterde plakken ciabatta en rauwe ham 1 flinke stronk broccoli (ca. 500 gram) 1 kleine winterwortel 2 uien 2 teentjes knoflook 2 bloemige aardappels 1 eetlepel olie 1 liter kruidenbouillon 1 bekertje crème fraîche een snuf cayennepeper 1 koffielepel provenvaalse kruiden 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie Bereidingstijd: 30 minuten Voor 4 personen Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de wortel en snijd in kleine stukjes. Snijd de stronk van de broccoli in plakken en snijd de rest van de broccoli in kleine roosjes. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan op een matige warmtebron. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, de blokjes wortel en aardappel toe. Bak dit gedurende 5 minuten, zorg ervoor dat het niet bruin wordt. Voeg de bouillon toe samen met de cayennepeper en de provencaalse kruiden en breng de soep zachtjes aan de kook. Voeg de broccoli toe en laat dit ongeveer 10 minuten koken of zolang tot de broccoli zacht is. Pureer daarna met behulp van een staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik naar je smaak, voeg dan nog wat water toe en laat de soep opnieuw goed warm worden. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom een eetlepel crème fraîche. Garneer de kommen met de fijngehakte peterselie.

Geef een reactie