Aardappelsoep

Wil je niet lang in de keuken staan? Gebruik dan een zak soepgroente uit de supermarkt.

ruim 1 kilo vastkokende aardappels
1 winterwortel
2 grote prei
2 uien
2 tabletten kruidenbouillon
2 eetlepels provencaalse kruiden
peper en zout naar smaak
1,5 liter water
boter en olijfolie

Eventueel 2 (magere) rookworsten van 275 gram

Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 4-6 personen

Schil de winterwortel, halveer in de lengte en snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de prei ook in halve maantjes, was de prei en laat goed uitlekken. Pel de ui en snijd deze in reepjes. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm.

Verhit in een grote soeppan de boter en olijfolie. Fruit de ui gedurende 2 minuten in de hete boter, voeg daarna de prei en de wortel toe en bak dit voor enkele minuten mee. Voeg de aardappels toe en schenk daarna 1,5 liter kokend water erbij. Verkruimel de blokjes kruidenbouillon erover en voeg de overige kruiden toe. Temper het vuur zodra de soep kookt en laat de soep voor 35 minuten op middelmatig vuur pruttelen.

Bereid de rookworst volgens de verpakking. Snijd de worst in halve maantjes.
Verdeel de soep over de soepkommen en verdeel vervolgens hierover de plakjes rookworst. Serveer met roggebrood en kaas.

Een gedachte over “Aardappelsoep”

Geef een reactie