Geroosterde flespompoen met knoflook en champignons

2 eetlepels olijfolie
1 kleine flespompoen, geschild, zonder zaden en in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
de naaldjes van 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
zout en verse peper naar smaak
175 gram champignons, gehalveerd

Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden: ovenvaste pan en serveerschaal, of koekenpan en een ovenschaal
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan op middelmatig vuur. Roerbak de stukjes flespompoen, knoflook en de rozemarijn gedurende 5 tot 6 minuten. Breng op smaak met zout en verse peper. Voeg de gehalveerde champignons toe en zet voor 10 tot 12 minuten in de oven.
Schep de pompoen en champignons over op een schaal en serveer de schotel als bijgerecht.

Geef een reactie