Oosterse pompoensoep

1 eetlepel olijfolie
450 gram geschilde pompoen, in stukken
1 ui, grof gehakt
3 gram trassie (pasta, te koop bij de toko)
2 theelepels rode peper pasta
1 koffielepel komijnpoeder
sap van 1 limoen
250 dl kokosmelk
4 dl water
zout en peper naar smaak
eventueel 1 eetlepel allesbinder
platte peterselie of verse koriander, fijngehakt

Bereidingstijd: 30- 40 minuten
voorgerecht voor 4 personen; hoofdgerecht voor 2 personen

Verhit in een hoge soeppan de olijfolie en bak hierin de pompoen en de ui gedurende 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de trassie, rode peper pasta en komijnpoeder toe en bak dit kort mee. Blus af met het limoensap, de kokosmelk en het water. Kook de soep voor ongeveer 15 minuten of totdat de pompoen gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Warm de soep voor 1 minuut door en voeg eventueel, al roerende, 1 eetlepel allesbinder toe. Schenk de soep over 2 of 4 kommen en serveer met de gehakte platte peterselie.
Lekker met afgebakken stokbrood of ciabatta.

Geef een reactie