Stoofpot van runderlappen en pompoen

1 kilo runderlappen, in stukken 2 rode paprika, in stukjes 400 gram geschilde pompoen, in stukken 2 uien, genipperd 2 eetlepels bloem 2 tenen knoflook, uitgeperst 1 koffielepel komijnpoeder 2,5 dl runderbouillon 3 laurierblaadjes 2 eetlepels olijfolie 50 gram boter 2 eetlepels allesbinder Voor 4 tot 6 personen Bereidingstijd: 2 uur Bestrooi het vlees met 2 eetlepels bloem. Verhit in een braadpan de olijfolie samen met de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en de komijn toe en bak alles ca. 3 minuten. Voeg de runderbouillon en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook, zet daarna het vuur laag. Sudder het vlees gedurende 1,5 uur zachtjes gaar. Schep de pompoen erbij en opnieuw aan de kook. Voeg al roerende 2 eetlepels allesbinder toe en laat alles voor circa 25 minuten op laag vuur gaarstoven. Serveer de stoofschotel met frieten of aardappelpuree en eventueel een salade.

Geef een reactie