Appeltaart met peer en noten

1 mix voor appeltaart (Honig) 150 gram roomboter 1 ei 4 (Jonagold) appels 2 grote handperen 175 gram ongezouten gemengde noten (amandel, pecan-, hazelnoot) 50 gram suiker 2 theelepels kaneel Bereidingstijd: 110 minuten (inclusief wachttijd) Voor 12 punten Verwarm de oven voor op 180°C en plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Vet de springvorm in met boter. Breek het ei en klop deze los. Roer in een beslagkom de roomboter met de mixer zacht, voeg daarbij de mix voor appeltaart en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed met de mixer tot een samenhangend geheel. Bekleed de ingevette springvorm met 3/4 van het het deeg gelijkmatig over de bodem en de zijkant. Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in stukjes. Breek de gemengde noten in kleinere stukken (gebruik hiervoor een deegroller). Meng het fruit samen met de gemengde noten, het suiker en de kaneel. Vul de spingvorm met het mengsel en druk even aan. Maak van het overgebleven deeg reepjes die je in een ruit op de vulling legt. Smeer met een kwastje de reepjes in met het restant van het losgeklopte ei en zet het in de oven voor 60- 70 minuten. Haal de taart uit de oven en laat het eerst 30 minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Geef een reactie