Hertenbiefstuk met sjalottensaus

Vlees: 8 hertenbiefstukjes 50 gram boter Saus: 25 gram boter 1 dl runderfond 8 sjalotten 1 laurierblaadje peper en zout naar smaak 1 eetlepels suiker de blaadjes van 1 takje rozemarijn, fijngesneden 2 dl rode port Bereidingstijd: 25 minuten Voor 4 personen Pel de sjalotten en hak ze fijn. Verhit in een sauspan 25 gram boter en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zien. Blus de sjalotten af met de rode port en roer goed, zodat alle bakresten loskomen. Voeg daarna de rozemarijn, laurier, runderfond en de suiker toe. Laat op een matig vuur tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout. Verhit in een koekenpan 50 gram boter. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bak ze in de hete boter gedurende 2 minuten per kant. Serveer de hertenbiefstuk samen met de sjalottensaus. Lekker met stamppot rode kool.

Geef een reactie