Kipcurry met groenten

Kippedijen is gespierd vlees en heeft daarom langer nodig dan kipfilet. Gebruik voor een curry bij voorkeur kippedijen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

200 gram sperziebonen
100 gram worteltjes
400 gram bloemkoolroosjes
500 gram kippedijen, in stukken
1 theelepel rode peperpasta
1 blikje tomatenpuree
4 eetlepels olie
1 theelepel garam masala
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijnpoeder
250 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
2 eetlepels fijngesneden koriander of platte peterselie

Bereidingstijd: 30 – 40 minuten
Voor ruim 4 personen

Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Maak intussen de groente schoon en snijd de sperziebonen in stukjes en de worteltjes in plakjes. Doe de bloemkoolroosjes, sperziebonen en worteltjes in het kokende water en kook dit gedurende 4 minuten. Laat het in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in een wok en schroei de stukken kippedijen aan alle kanten dicht. Voeg de tomatenpuree, rode peperpasta, en de kruiden toe en roerbak het geheel gedurende 3 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de groenten toe en laat nog 5 minuten smoren. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Bestrooi de curry met de fijngesneden koriander of platte peterselie.
Lekker met rijst of naan.

Geef een reactie